Як Мессі випередив Левандовського. Стали відомі підсумки голосування за найкращого футболіста 2021 року

За підсумками голосування журналістів Мессі набрав 613 балів
Фото: EPA
Форвард французького клубу ПСЖ і збірної Аргентини Ліонель Мессі, який здобув "Золотий м'яч" всьоме, випередив свого головного конкурента, нападника німецької "Баварії" та збірної Польщі Роберта Левандовського на 33 бали. Підсумки голосування з балами, які набрала підсумкова перша п’ятірка, опублікував у Twitter французький журналіст Ромен Колле-Годен.

За його даними, Мессі набрав 613 балів, Левандовський – 580.

Слідом ідуть півзахисник лондонського "Челсі" Жоржиньйо – 460 балів, форвард іспанського "Реала" Карім Бензема (239) і півзахисник "Челсі" Н’Голо Канте (186).

Після завоювання нагороди Мессі згадав на сцені Левандовського.

"Конкурувати з тобою – велика честь. Усі знають, що торік ти був переможцем. Думаю, France Football має вручити тобі "Золотий м'яч" за 2020 рік. Ти заслужив на нього. Він має стояти в тебе вдома", – сказав Мессі, його цитує Twitter "Баварії".

У голосуванні за 30 номінантів "Золотого м'яча" 2021 року – індивідуальну нагороду найкращого футболіста року за версією французького журналу France Football – узяли участь журналісти зі 180 країн.

Контекст:

До нагороди 2021 року Мессі здобував"Золотий м'яч" чотири рази поспіль, з 2009-го до 2012-го, а також 2015-го та 2019 року. Капітан збірної Аргентини також шість разів ставав другим за підсумками голосування.

2020-го вручення "Золотого м'яча" скасували – уперше з моменту заснування премії 1956 року. Головний редактор журналу France Football Паскаль Ферре заявив, що організатори "Золотого м'яча" не зможуть справедливо оцінити футболістів за умов пандемії коронавірусу.

Мессі в сезоні 2020/2021 став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії – Ла Ліги (30 забитих м'ячів). Він увосьме здобув трофей Пічічі, який вручає видання Marca.

Крім того, форвард у складі збірної Аргентини вперше в кар'єрі став тріумфатором Кубка Америки. На турнірі він забив чотири м'ячі та зробив п'ять результативних передач.