"Мама мені казала: "Фехтуй, як на звичайних змаганнях". Медаліст Олімпіади Рейзлін розповів про емоції від Ігор

Рейзлін про Олімпіаду: Це найважчі спортивні змагання в житті
Фото: EPA
Бронзовий призер Олімпіади в Токіо у фехтуванні Ігор Рейзлін повернувся в Україну після виступів у Токіо і поділився враженнями із Суспільним.

За словами Рейзліна, перед Олімпіадою він дістав пораду від матері – фехтувати так само, як і на останньому турнірі Кубка світу в Казані, де він здобув золоту нагороду.

"Мама мені казала: "Фехтуй, як на звичайних змаганнях. Ти ж можеш вигравати етапи Кубка світу? От і фехтуй як на етапі Кубка світу", – розповів він.

Спортсмен зазначив, що прислухатися до цієї поради йому було важко.

"Ну звичайно намагався послухатись, але не так це. Це не звичайний етап Кубка світу. Це не чемпіонат світу, не чемпіонат Європи. Це найважчі спортивні змагання в житті", – сказав Рейзлін.

Спортсмен завершив виступи на Олімпіаді 2020 ще в п'ятницю, 30 липня. Тоді команда українських шпажистів не змогла поборотися за медаль і посіла шосте місце.

Перед тим в одиночному турнірі з фехтування на шпагах 37-річний українець став бронзовим призером, здобувши першу нагороду на дебютній для себе Олімпіаді.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня торік, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь майже 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн світу.

В України станом на 1 серпня шість олімпійських медалей, п'ять бронзових – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні, у стрільбі з пневматичного пістолета, у запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем і у великому тенісі – і срібло у запливі на дистанції 1500 метрів вільним стилем.