На Олімпіаді 2020 у Токіо уродженці України вибороли 10 нагород у складі інших країн

Уродженець Дніпра Долгопят став чемпіоном Олімпіади 2020 у складі Ізраїлю

Фото: EPA
Уродженці України вибороли 10 медалей у складі інших країн на Олімпійських іграх 2020 у Токіо, з них – дві золоті, дві срібні та шість бронзових нагород. Про це пише Tribuna.com.

Олімпійськими чемпіонами стали уродженець Дніпра з Ізраїлю Артем Долгопят (спортивна гімнастика) і Марина Голядкіна з ОКР (артистичне плавання, командні змагання).

Срібні нагороди в Токіо вибороли Анастасія Близнюк з ОКР (художня гімнастика, командні змагання) та Ірина Зарецька (карате), яка представляла Азербайджан.

Бронзовими призерами Ігор стали Олександр Бондар (ОКР, стрибки у воду), Гліб Бакши (ОКР, бокс), Ірина Кіндзерська (дзюдо, Азербайджан), Антон Плєсной (Грузія, важка атлетика), Марія Стадник (Азербайджан, вільна боротьба), Сергій Тарновський (Молдова, веслування на каное-одиночці).

Окрім того, українське коріння має чемпіонка Олімпіади у складі Канади (академічне веслування вісімок на дистанції 2 км) Крістен Кіт. А представник Німеччини, срібний і бронзовий призер Токіо 2020 на настільному тенісі Дмитро Овчаров народився в Києві.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо із 24 липня до 9 серпня минулого року, але через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводили із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді брало участь приблизно 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн.

Україна посіла 44-ме місце в медальному заліку Олімпіади 2020, найнижче в історії. Українські спортсмени вибороли на Іграх у Токіо 19 медалей: одну золоту, шість срібних і 12 бронзових. Водночас Україна увійшла першу двадцятку за загальною кількістю нагород Олімпіади 2020 – країна на 16-му рядку рейтингу.

Єдине золото для України на Іграх у Токіо 4 серпня виборов борець греко-римського стилю Жан Беленюк.