На сайті Ла Ліги після звернення посольства України виправили карту, де Крим було помилково вказано як територію Росії

Ла Ліга виправила карту на своєму сайті, тепер Крим зображено у складі України

Фото: LaLiga / Facebook
Посольство України в Іспанії 13 січня звернулося до керівника найвищого дивізіону в системі футбольних ліг Іспанії (Ла Ліга) Хав'єра Тебаса з проханням внести зміни до графічних матеріалів, які стосуються кордонів України та Росії. Звернення опубліковано на сторінці посольства у Facebook.

"У зв’язку з інформацією, що стала відомою посольству України в Іспанії, посол Сергій Погорельцев невідкладно звернувся до президента Ла Ліги Хав'єра Тебаса з приводу грубої помилки, допущеної на сайті ліги в розділі офіційних трансляторів чемпіонату, з огляду на відсутність відображення Кримського півострова на карті України", – ідеться у зверненні.

У посольстві зазначили, що Погорельцев порушив питання про негайне внесення коректив у відповідну карту, а також наголосив на необхідності дотримання Ла Лігою політики невизнання зміни статусу Криму та Севастополя, а також санкційних обмежень щодо Росії.

У дивізіоні відреагували на звернення посольства та виправили помилку. Раніше Україна та Росія на карті мали такий вигляд:

Скріншот: laliga.com

Після звернення посольства карту на сайті Ла Ліги виправили:

Скріншот: laliga.com

Контекст:

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.