На Wimbledon дозволили 100-відсоткове заповнення глядацьких місць, починаючи зі стадії чвертьфіналу

Заповнювати повністю дозволили два корти
Фото: Wimbledon / Facebook
На тенісному турнірі Великого шлему Wimbledon, який проводять у Лондоні, глядачі зможуть на 100% заповнювати трибуни кортів, починаючи з чвертьфінальної стадії. Про це 4 липня поінформував сайт змагань.

Організатори турніру зазначають, що рішення ухвалювали після консультацій із місцевою владою і "після успішного проведення першого тижня чемпіонату".

Повністю заповнювати дозволено корт №1, який вміщує 12 345 глядачів, і центральний корт, на якому може розміститися 14 979 осіб.

"Власники квитків, як і раніше, будуть зобов'язані надавати докази свого статусу COVID-19 після прибуття, а також дотримуватися інструкцій", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, Великобританія зараз на сьомому місці у світі за поширеністю COVID-19. У країні станом на 4 липня підтвердили майже 4,9 млн випадків захворювання, померло 128 тис. інфікованих.

У 2021 році турнір на трав'яному покритті Wimbledon відбувається із 28 червня до 11 липня. Його призовий фонд становить £35 млн.

У 2020 році турніру не проводили через пандемію коронавірусної інфекції.