НОК України затвердив склад збірної для участі в Олімпіаді 2020

Олімпіаду в Токіо проведуть із 23 липня до 8 серпня
Фото: EPA
Національний олімпійський комітет України на засіданні виконкому 7 липня затвердив склад збірної для участі в Олімпіаді 2020 на Токіо. Про це йдеться на сайті НОК.

Україну представлятиме 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах).

Українські спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (і жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное (гребному слаломі), гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.

Видання Tribuna.com звернуло увагу, що до збірної не увійшов гімнаст Олег Верняєв. У січні його усунули від змагань у зв'язку з розслідуванням Міжнародної федерації гімнастики. Водночас інформації про предмет розслідування немає. Верняєв є золотим і срібним призером Олімпійських ігор 2016.

Важкоатлет Дмитро Чумак також не ввійшов до збірної. У червні Міжнародна федерація важкої атлетики тимчасово усунула Чумака через підозри у спробі ухилення від проходження тестування та спробі підкупу допінг-офіцера. Чумак – триразовий чемпіон Європи й дворазовий призер чемпіонатів світу.

Із повним списком членів збірної можна ознайомитися за посиланням.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали проводити в Токіо із 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 23 липня – 8 серпня 2021 року.

Уряд Японії вирішив не допускати іноземних глядачів на Олімпійські і Параолімпійські ігри в Токіо через пандемію, рішення про це ухвалили 9 березня.

Із рішенням японської влади погодилися Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний параолімпійський комітет. Організатори Ігор пообіцяли повернути гроші за вже придбані іноземцями квитки на змагання.

28 квітня МОК опублікував правила безпеки, яких мають дотримуватися учасники Олімпіади в Токіо. Зокрема, усі учасники Ігор мають пройти два ПЛР-тести на коронавірус перед вильотом до Японії. Спортсмени і всі, хто з ними контактуватиме, щодня робитимуть тести на коронавірусну інфекцію.