Один із найтитулованіших голкіперів сучасності Ікер Касільяс завершив кар'єру футболіста

Касільяс грав у футбол на професійному рівні 22 роки, 17 із них – у "Реалі"
Фото: EPA

Навесні минулого року в іспанського голкіпера Ікера Касільяса стався серцевий напад. Відтоді на поле він не виходив.

Іспанський голкіпер Ікер Касільяс 4 серпня оголосив про завершення кар'єри футболіста. Про це він написав у Twitter.

"Думаю, можна сказати без сумнівів, що про мій шлях і підсумок кар'єри можна тільки мріяти", – написав 39-річний спортсмен.

Касільяс грав на професійному рівні з 1998 року. Більшу частину кар'єри провів у мадридському "Реалі" (1998–2015), де був одним із лідерів команди, останні п'ять років виступав за португальську "Порту". У складі збірної Іспанії провів 167 матчів із 2000-го до 2016 року.

Касільяс є одним із найтитулованіших голкіперів сучасності. У складі "Реала" він п'ять разів вигравав чемпіонат Іспанії, двічі Кубок Іспанії і чотири рази Суперкубок країни, тричі перемагав у Лізі чемпіонів, двічі в матчах за Суперкубок УЄФА. Разом зі збірною Іспанії вигравав чемпіонат світу 2010-го, а також чемпіонати Європи 2008-го і 2012 років.

П'ять років поспіль (із 2008-го до 2012 року) його визнавали найкращим воротарем світу за версією IFFHS. Йому належить рекорд за кількістю сухих матчів у Лізі чемпіонів (57). У розіграші Кубка Короля 2013/2014 Касільяс не пропустив жодного гола до фінального поєдинку, чого не вдавалося жодному голкіперу до нього.

Наприкінці квітня 2019 року в Касільяса стався інфаркт і відтоді він більше не виходив на поле. Очікують, що іспанець повернеться в "Реал" на адміністративну посаду.