Олімпіада 2020. Беленюк упевнено виходить у фінал і побореться за золото

Беленюк забезпечив собі місце на подіумі
Фото: ЕРА

30-річний український борець греко-римського стилю, народний депутат від "Слуги народу" Жан Беленюк 3 серпня в півфіналі у ваговій категорії до 87 кг на Олімпійських іграх у Токіо впевнено переміг Івана Хуклека з Хорватії. Про це йдеться на сайті Олімпіади.

24-річний хорват, найвищим досягненням якого була бронза молодіжного чемпіонату світу 2017 року, активно почав поєдинок і вийшов уперед – 1:0. Однак у другому раунді Беленюк набрав одразу сім балів. Підсумок поєдинку – 7:1 на користь українця.

Отже, Беленюк вийшов у фінал і вже забезпечив собі мінімум срібну медаль.

У чвертьфіналі дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи та срібний призер Олімпіади 2016 року з України був сильнішим за переможця Африканських ігор 2019, дворазового чемпіона Африки Башира Сід Азари з Алжиру.

Раніше сьогодні в фінал у ваговій категорії до 67 кг пробився український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь майже 11 тис. спортсменів із більш ніж 200 країн світу.

У медальному заліку на першому місці зараз Китай (32 золотих, 20 срібних і 16 бронзових медалей). На другому – США, на третьому – Японія.

Україна опинилася на 60-му місці, у неї шість олімпійських медалей: одна срібна – у запливі на дистанції 1500 м вільним стилем і п'ять бронзових – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні, у стрільбі з пневматичного пістолета, у запливі на дистанції 800 м вільним стилем і у великому тенісі.