Олімпіада 2020. Українського дзюдоїста дискваліфікували, він не згоден із рішенням суддів

Для Ньябалі це була друга Олімпіада в кар'єрі
Фото: Кеджау Ньябали / Facebook
Українського дзюдоїста Кеджау Ньябалі дискваліфікували на Олімпійських іграх 2020 у Токіо. Про це 28 липня у Facebook повідомила пресслужба Національного олімпійського комітету.

"У 1/8 фіналу Ньябалі зустрічався з призером чемпіонату світу Давлатов Бобоновим з Узбекистану. Під час виконання одного з прийомів судді побачили порушення правил нашим дзюдоїстом, за що покарали його червоною карткою", – зауважили в пості.

Спортсмен заявив про незгоду з рішенням арбітрів.

"Не вважаю, що робив заборонений прийом – залом ліктя. Суперник закричав, і це зіграло вирішальну роль, судді побачили в моїх діях виконання больового прийому. Я робив звичайний захват. Дуже прикро так завершувати змагання", – сказав спортсмен.

Для Ньябалі це друга Олімпіада в кар'єрі. В Іграх 2020 він вдало стартував у ваговій категорії до 90 кг. У першому бою він переміг Роберта Флорентіно з Домініканської Республіки.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня.

В України три олімпійські медалі – бронза в жіночому дзюдо, бронза в чоловічому фехтуванні та бронза у стрільбі з пневматичного пістолета. У медальному заліку Україна ділить 50-те місце з Казахстаном.