Олімпіада 2020. Ветеринарам довелося приспати коня швейцарського жокея через травму

Кінь дістав травму під час змагань із кінного триборства
Фото: robin.godel / Instagram

У Токіо під час Олімпіади 2020 ветеринарам довелося приспати коня швейцарського жокея Робіна Годеля. Про це йдеться в повідомленні Міжнародного олімпійського комітету від 1 серпня.

Кінь дістав травму під час змагань із кінного триборства. Тварину негайно оглянули ветеринари, які чергували на місці, а потім її доправили до ветклініки.

Ультразвукове сканування виявило непоправний розрив зв'язки у задній правій кінцівці, трохи вище від копита.

"Із гуманних міркувань і за згодою власників і спортсмена ухвалили рішення приспати коня", – додали в організації.

Про смерть тварини в Instagram також повідомив і сам жокей Годель.

"Із важким серцем я повідомляю про передчасну смерть мого дорогого Джет Сета через розрив хрестоподібних зв'язок коліна тут, у Токіо... Джет був незвичайним конем, і він знову виконував чудовий крос. Він пішов із життя, роблячи те, що любив робити понад усе: скакати галопом і ширяти над перешкодами", – написав Годель.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь приблизно 11 тис. спортсменів із понад 200 країн світу.

В України зараз шість олімпійських медалей: одна срібна – у запливі на дистанції 1500 метрів вільним стилем і п'ять бронзових – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні, у стрільбі з пневматичного пістолета, у запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем і у великому тенісі. У турнірній таблиці Україна розташована на 60-му місці.