Понад 5 тис. фанатів, які приїхали на ЧС 2018 з футболу в Росію, досі не покинули країну – МВС РФ

На ЧС 2018 у Росії побувало 650 тис. іноземних уболівальників
Фото: EPA

Станом на 31 грудня в Росії залишалося приблизно 12 тис. іноземних футбольних уболівальників, після чого їхн кількість вдалося зменшити до 5,5 тис. У міністерстві внутрішніх справ Росії очікують, що до 30 березня всіх, хто затримався, буде депортовано з країни.

Понад 5 тис. футбольних фанатів, які приїхали до Росії з паспортом уболівальника (Fan-ID) на ЧС 2018, досі не покинули країну. Про це 25 січня заявив заступник начальника головного управління міністерства внутрішніх справ РФ із міграції Андрій Краюшкін, повідомляє "Эхо Москвы".

За словами представника відомства, термін дії Fan-ID було продовжено до кінця року. Станом на 31 грудня в Росії залишалося приблизно 12 тис. іноземних футбольних уболівальників, після чого їх кількість вдалося зменшити до 5,5 тис.

У МВС очікують, що до 30 березня всіх, хто затримався, буде депортовано з країни.

Краюшкін додав, що всього в Росії на ЧС 2018 побувало 650 тис. іноземних уболівальників. Найбільше вболівальників прибуло зі США – приблизно 90 тис. осіб.

ЧС із футболу в РФ відбувався з 14 червня до 15 липня 2018 року. Фінальний матч між збірними Франції та Хорватії 15 липня на московському стадіоні "Лужники" завершився перемогою Франції.