Повєткіна виключили з рейтингу Європейської боксерської ради

Суперважкоатлет Олександр Повєткін виключений із рейтингу EBU до завершення розслідування
Фото: ЕРА

Російський боксер Олександр Повєткін був виключений із рейтингу EBU до закінчення розслідування за підозрою у вживанні допінгу.

Російський боксер Олександр Повєткін виключений із рейтингу Європейського боксерської ради (EBU) до завершення розслідування за підозрою у вживанні допінгу, повідомляє ТАСС із посиланням на представника EBU.

У боксерській організації зазначили, що Повєткін перебуває поза рейтингом EBU, оскільки щодо нього ведеться розслідування.

У травні 2016 року в допінг-пробі Повєткіна знайшли заборонений препарат мельдоній. Тоді його бій за титул чемпіона світу за версією WBC проти американця Деонтея Вайлдера був скасований.

Всесвітня боксерська рада взяла до уваги, що спортсмен приймав мельдоній до його офіційної заборони, і не дискваліфікувала його. Однак у боксерській організації зазначили, що санкції будуть, якщо Повєткін повторно провалить допінг-тест протягом випробувального терміну в один рік.

У грудні в допінг-пробі спортсмена, взятій напередодні бою з канадцем Бермейном Стіверном, був виявлений заборонений препарат остарін.

Всесвітня боксерська рада (WBC) відсторонила Повєткіна від поєдинків під егідою організації на невизначений строк, а також оштрафувала його на $250 тис.