Регіональні підрозділи Федерації хокею України не визнають Зубка президентом – ЗМІ

ФХУ продовжує свою роботу, зокрема триває підготовка українських хокеїстів до олімпійської кваліфікації
Фото: ukranews.com

Понад 20 обласних підрозділів Федерації хокею України заявили, що не визнають Георгія Зубка чинним президентом ФХУ, і висловили підтримку рішенню ради ФХУ про його усунення. Про це 20 липня повідомило агентство "Українські новини" й опублікувало копії листів. 

Автори матеріалу зазначили, що віцепрезидентка ФХУ Олександра Слатвицька повідомляла, що члени ради Федерації хокею України вирішили достроково припинити повноваження президента федерації Георгія Зубка. Серед причин – "нецільове використання коштів, авторитарний стиль управління, низька ефективність роботи, через яку постраждала, зокрема, підготовка збірних хокейних команд України до участі в міжнародних змаганнях".

У вересні 2024 року має відбутися генеральний конгрес ФХУ, де оберуть нового керівника. Тимчасовою виконувачкою обов'язків президента федерації призначили віцепрезидентку Олександру Слатвицьку. Члени ради ФХУ повідомили керівні органи українського спорту про зміни в керівництві федерації, а також надіслали відповідний лист у Міжнародну федерацію хокею (IIHF).

"Незважаючи на рішення вищого керівного органу ФХУ, Георгій Зубко намагається втриматися на посаді – невдало спробував усунути від голосування сімох членів ради ФХУ, заблокував корпоративні адреси працівників, узяв під контроль доступ до офіційного сайта й сторінок федерації в соціальних мережах – де звинувачує раду ФХУ в "рейдерстві", – пише агентство "Українські новини".

Слатвицька пояснила, що, попри зміни в керівництві, ФХУ продовжує свою роботу, зокрема триває підготовка українських хокеїстів до олімпійської кваліфікації.