Стало відомо дату розгляду апеляції на рішення УЄФА про технічну поразку збірної України

Інформацію про апеляцію УАФ підтвердили в CAS
Фото: ЕРА
Перед листопадовим матчем Україна – Швейцарія в кількох українських футболістів виявили коронавірусну інфекцію. Через це гра не відбулася, і УЄФА пізніше присудила збірній України технічну поразку. Українська асоціація футболу оскаржила це рішення у спортивному суді в Лозанні.

Апеляцію Української асоціації футболу (УАФ) на рішення УЄФА про технічну поразку збірної України в матчі зі Швейцарією буде розглянуто в лютому. Про це 18 січня поінформувала пресслужба УАФ.

"Спортивний арбітражний суд призначив дату розгляду апеляційної скарги УАФ на рішення УЄФА стосовно зарахування збірній України з футболу технічної поразки в матчі Ліги націй проти збірної Швейцарії, який мав відбутися 17 листопада 2020 року в Люцерні. Слухання відбудеться 16 лютого 2021 року", – ідеться в повідомленні.

Таку інформацію оприлюднили й на сайті суду.

Поєдинок між збірними України та Швейцарії УЄФА скасувала через виявлення коронавірусної інфекції у групи українських гравців на підставі "компетентного рішення департаменту охорони здоров'я кантону Люцерн".

25 листопада апеляційний комітет УЄФА присудив збірній України технічну поразку.

В УЄФА вважають, що Українська асоціація футболу не передбачила можливості повної заміни складу після виявлення коронавірусної інфекції в деяких гравців.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко підкреслював, що його команда готова була грати проти Швейцарії.

9 грудня УАФ повідомила, що оскаржила технічну поразку в матчі проти збірної Швейцарії. Цю інформацію підтвердили в CAS.