Світоліна не без зусиль подолала перше коло олімпійського тенісного турніру

Перемогу Світоліна здобула у трьох сетах
Фото: ЕРА
Перша ракетка України Еліна Світоліна перемогою завершила 25 липня поєдинок першого кола тенісного турніру на Олімпійських іграх у Токіо 2020 року. Про це повідомляє сайт WTA.

Суперницею українки, сіяної на Олімпіаді четвертою, була Лаура Зігемунд із Німеччини, яка посідає у світовому рейтингу 61-шу позицію.

Світоліна виграла перший сет (6:3), але програла другий (5:7).

У третьому сеті українка вигравала 3:0 і 5:2, але німкеня скоротила перевагу суперниці до одного гейму (4:5). Однак Світоліна змогла опанувати себе і виграти партію.

Підсумковий рахунок – 6:3, 5:7, 6:4.

Суперницею українки у другому колі буде Айла Томлянович із Австралії, вона 51-ша ракетка світу.

Також 25 липня у першому колі олімпійського турніру в парному розряді перемогу здобули сестри Надія і Людмила Кіченок із України. У протистоянні з індійськими спортсменками Санею Мірзою і Анкітою Райною українки програли перший сет всуху, але потім виграли два наступні: 0:6, 7:6, 10:8.

У другому колі сестри Кіченок зіграють проти Сари Еррані і Жасмін Паоліні з Італії.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися у Токіо з 24 липня до 9 серпня торік, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня.

Україну представляє 157 олімпійців – найменша кількість за всі роки незалежності. Українські спортсмени змагатимуться у 25 видах спорту і 30 дисциплінах.

Станом на 25 липня в України дві бронзові олімпійські медалі – у жіночому дзюдо і чоловічому фехтуванні.