Тенісистка з РФ поскаржилася, що не змогла потрапити на літак польської авіакомпанії, незважаючи на листи "від тата"

Дяченко стверджує, що її не пустили на борт через російський паспорт
Фото: Vitalia Diatchenko / Instagram
Російська тенісистка Віталія Дьяченко заявила в Instagram, що через паспорт РФ вона не змогла вилетіти у Францію з Єгипту літаком польської компанії LOT Airlines. Про це 25 квітня повідомляє УНІАН.

"Мені відмовили у вильоті на турнір на Корсику авіакомпанією LOT Airlines (польські авіалінії) у напрямку Каїр – Варшава – Ніцца, тому що я володарка російського паспорта. Правила авіакомпанії – заборонити росіянам літати рейсами LOT Airlines. [...] Кінець історії: ночувала в аеропорту, зі мною поводилися, як із громадянином третього класу, витратила пару тисяч євро", – цитує росіянку агентство.

За словами Дьяченко, вона "не має можливості потрапити на турнір, оскільки немає маршруту через авіакомпанії, які не перевозять росіян".

"У підсумку я не можу виступити на турнірі, і єдиний варіант – повернутися додому і пропустити ще один ігровий тиждень через цю ситуацію", – заявила росіянка.

Телеканал RTVI зазначає, що Дьяченко пояснювала, що мала "всі листи підтримки від WTA, ITF".

"Окрім того, у мене були листи підтримки від мого тата, який народився в Україні і працює в ООН", – говрила росіянка.

Дьяченко, за твердженням телеканала, завершила свою розповідь словами: "Сподіваюся звільнитися від політики, расизму та нацизму. Просто миру і чистого неба, будь ласка".

LOT Airlines пояснила Reuters, що не пустила росіянку на борт свого літака у зв'язку з обмеженнями, введеними МВС Польщі під час пандемії COVID-19 та оновленими 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Контекст:

У рейтингу WTA 32-річна Дьяченко посідає 250-те місце.