Церемонія відкриття Олімпіади 2024 в Парижі. Трансляція

Збірні з'являлися перед публікою на човнах, які пропливали Сеною
Фото: Jeux Olympiques / X

Увечері 26 липня в Парижі відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2024 року, "Суспільне" вело пряму трансляцію. 

Національні збірні з'являлися на човнах, які пропливали Сеною. Глядацькими трибунами були її набережна і мости. Першою глядачі побачили збірну Греції.

Човен української національної команди з'явився 193-м. Прапороносці – тенісистка Еліна Світоліна (бронзова призерка попередніх літніх Олімпійських ігор) і плавець Михайло Романчук (дворазовий призер Олімпіади 2020 в Токіо, він тоді здобув бронзу і срібло). 

Офіційна презентація атлетів відбувалася на площі Трокадеро поруч з Ейфелевою вежею, про відкриття Олімпіади оголосив президент Франції Еммануель Макрон, перед тим виступив голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Олімпійський вогонь запалили вже після опівночі за київським часом, чашу для вогню організатори зробили у вигляді повітряної кулі. Після того, як її запалили, вона піднялася в небо над Парижем. 

Це 33-ті літні Олімпійські ігри. Олімпіада в Парижі триватиме із 26 липня (офіційне відкриття) до 11 серпня 2024 року. Україну на Олімпіаді 2024 представлятиме найменша в історії кількість спортсменів – 140.