Цуренко вийшла до третього кола одиночного розряду Roland Garros. На цій стадії зіграють дві українки

Цуренко вийшла до третього кола після відмови суперниці
Фото: ЕРА

1 червня українська тенісистка Леся Цуренко виграла поєдинок другого кола одиночного розряду Відкритого чемпіонату Франції з тенісу (Roland Garros). Про це поінформував сайт WTA.

Цуренко, яка посідає 66-те місце в рейтингу WTA, грала з Лорен Девіс зі США (52-га ракетка світу).

За рахунку 6:3, 1:0 американка відмовилася від подальшої боротьби, і українка пройшла до третього кола Roland Garros.

Портал "Великий теніс України" зазначив, що Девіс у першому сеті зверталася по допомогу до фізіотерапевта, "вказуючи на проблеми в ділянці живота". Після паузи вона повернулася на корт, але програла три гейми поспіль і ухвалила рішення знятися з матчу.

Друге коло турніру подолали обидві українські тенісистки, які грали на цьому етапі. Раніше це зробила Еліна Світоліна.

У третьому колі Roland Garros суперницею Цуренко буде Б'янка Андреєску з Канади (42-га ракетка світу), а Світоліної (192-га в рейтингу WTA) – Анна Блінкова з Росії (56-та ракетка світу).

За даними "Великого тенісу України", Світоліна й Цуренко вже вчетверте одночасно гратимуть у третьому колі Roland Garros.

Загалом за історію турніру дві представниці України грають на цій стадії вп'яте (ще раз це були Світоліна і Марта Костюк).

Контекст:

Roland Garros відбувається на ґрунтових кортах із 28 травня до 11 червня. Загальний призовий фонд турніру (чоловіки й жінки) становить у 2023 році €49,6 млн.