"У Києві все можливо". Гутцайт розповів, що Україна хоче провести юнацькі Олімпійські ігри

Гутцайт про літню юнацьку Олімпіаду в Україні: У Києві все можливо
Фото: Вадим Гутцайт / Facebook
Україна розглядає можливість провести юнацькі Олімпійські ігри, заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю "Українській правді", яке опублікували 16 серпня.

Гутцайт повідомив, що у вересні в Україну приїде президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Президент МОК здійснить візит на запрошення глави Української держави Володимира Зеленського та зустрінеться з ним, уточнив міністр.

Обговорювати планують можливість проведення Олімпійських ігор 2030-го і 2032-го, сказав Гутцайт.

"[Зимова Олімпіада] може бути на базі Буковеля, але в цілому йдеться про розбудову інфраструктури. І перш за все зараз говориться про юнацькі Олімпійські ігри. Це менший бюджет, менше коштів і не так складно, як дорослі Олімпійські ігри. І подивитися на можливість як на тест", – зазначив він.

За словами міністра, ідеться також про літню юнацьку Олімпіаду.

"Теж про юнацьку. І говоримо про Київ. Чому б ні? Прекрасний стадіон є, побудувати ще басейни. Ще ж "Спартак" стоїть, можна і його розбудувати. У Києві все можливо", – додав Гутцайт.

Контекст:

16 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що доручив тодішньому міністру спорту Ігореві Жданову і президенту Національного олімпійського комітету Сергієві Бубці розробити стратегію, щоб домогтися права проведення в Україні Олімпійських ігор.

30 липня 2020 року Гутцайт заявляв, що Бубка працює над питанням участі країни в конкурсі на проведення Олімпійських ігор 2028-го або 2030 року.

Проведення наступних літніх Олімпіад – 2024-го і 2028 року – заплановано у Франції та США відповідно. Зимові Олімпійські ігри 2022 року мають відбутися в Китаї, для проведення зимової Олімпіади 2026 року обрали Італію.

Країну проведення зимової Олімпіади 2030 визначать 2023 року, а до 2025 року мають визначити господаря літньої Олімпіади 2032 року.