У Російському футбольному союзі попередили іноземних ультрас: Хто до нас із мечем прийде – від меча й загине

Маркін: У кого руки сверблять – познайомиться з нашими місцями позбавлення волі
Фото: sledcom.ru

Іноземні вболівальники, вивчивши історію РФ, повинні втратити "будь-яке бажання" приїжджати на мундіаль із "лихими намірами", зазначив керівник комітету з безпеки Російського футбольного союзу Володимир Маркін. До цього таблоїд Daily Star повідомив, що британські фанати готуються до сутичок із російськими ультрас.

Керівник комітету Російського футбольного союзу (РФС) із безпеки й роботі з уболівальниками Володимир Маркін 22 травня в ефірі телеканала "Настоящее время" пригрозив в'язницею іноземним фанатам, які приїдуть на чемпіонат світу, щоб улаштовувати безлади.

Він порадив ультрас "хоча б побіжно ознайомитися з історією Росії".

"Тоді в них, можливо, пропаде будь-яке бажання приїжджати до нашої країни з недобрими намірами. Ми пам'ятаємо таких агресорів, ми багато разів зустрічали і проводжали тих, хто приходив до нас із мечем. Приходили вони бравими молодцями, а тікали з опущеними головами і сльозами на очах", – сказав чиновник.

Маркін запевнив, що "не хоче нікого лякати", але нагадав приказку: "Хто до нас із мечем прийде – від меча й загине".

"Наші закони дуже суворі, але справедливі. Хто поводитиметься погано, у кого руки сверблять – познайомиться не тільки з нашими законами, але і з нашими місцями позбавлення волі. А вони трохи більш дискомфортні, ніж "у них" [у Європі]. Не хочуть жити в готелях – нехай живуть там", – зазначив він.

21-й чемпіонат світу з футболу пройде із 14 червня до 15 липня на стадіонах у Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Волгограді, Казані, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі та Єкатеринбурзі.

21 травня таблоїд Daily Star повідомив, що британські фанати готуються до "третьої світової" на мундіалі, очікуючи сутичок із російськими ультрас.

У червні 2016 року на чемпіонаті Європи з футболу у Франції сталися запеклі сутички між англійськими та російськими фанатами. Постраждали десятки людей.