УЄФА переніс матчі Євро 2020 із двох міст

Три матчі групи Е Євро 2020 із Дубліна перенесли в Санкт-Петербург
Фото: EPA
Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на засіданні 23 квітня позбавив права проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2020 Дублін (Ірландія) і Більбао (Іспанія). Про це повідомляють на сайті УЄФА.

Зазначають, що УЄФА ухвалив рішення, беручи до уваги позицію місцевої влади щодо присутності вболівальників на матчах Євро 2020.

Зокрема, чотири матчі, які мали провести в Більбао, перенесли в Севілью на стадіон "Естадіо Ла Картуха". Планують, що на трьох матчах групи Е і одному поєдинку 1/8 фіналу буде 30% глядачів від загальної місткості стадіону.

Також три матчі групи Е, які мали відбудуться в Дубліні, перенесли в Санкт-Петербург, спочатку в Росії було заплановано три матчі групи В і один чвертьфінал.

Окрім того, матч 1/8 фіналу, який мав прийняти Дублін, відбудеться на лондонському стадіоні "Вемблі".

"Ми тісно співпрацюємо з асоціаціями, які приймають, та місцевою владою, щоб забезпечити на матчах безпечну і святкову атмосферу. Я дуже радий, що ми зможемо прийняти вболівальників на всіх матчах турніру і насолодитися святом футболу на рівні збірних у всій Європі", – підкреслив президент УЄФА Александер Чеферін.

У футбольному союзі додали, що всі квитки на матчі Євро 2020 у Більбао та Дубліні скасували, уболівальникам виплатять компенсацію в повному обсязі.

Контекст:

16 березня телеканал Sky Sports повідомляв, що УЄФА поставив умову перед містами – організаторами Євро 2020. Футбольний союз відкинув можливість проведення чемпіонату Європи за порожніх трибун.

Спочатку чемпіонат Європи мав відбутися із 12 червня до 12 липня 2020 року у 12 містах континенту: Амстердамі, Баку, Більбао, Бухаресті, Будапешті, Копенгагені, Дубліні, Глазго, Лондоні, Мюнхені, Римі та Санкт-Петербурзі. Фінал турніру мав відбутися на лондонському стадіоні "Вемблі". УЄФА 17 березня 2020 року ухвалив рішення про перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік.

Як повідомляє сайт УЄФА, матчі Євро 2020 проведуть з 11 червня до 11 липня 2021 року. На турнірі зіграє й національна збірна України.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.