УЄФА скасував правило виїзного гола у всіх клубних турнірах Європи

Правило виїзного гола діяло з 1965 року
Фото: ЕРА

Союз європейських футбольних асоціацій ухвалив рішення скасувати правило виїзного гола у всіх клубних турнірах Європи. Про це 24 червня повідомляє сайт УЄФА.

Новий регламент діятиме в єврокубках уже з наступного сезону – 2021–2022 років.

Правило виїзного гола застосовували для визначення переможця двоматчевого протистояння в іграх на виліт, коли дві команди забили однакову кількість голів. У таких випадках команду, що забила більшу кількість голів на виїзді, вважали переможцем, вона проходила в наступний раунд змагання.

Тепер же в разі нічиєї, коли обидві команди забивають однакову кількість голів у двох матчах, буде зіграно два додаткові тайми по 15 хвилин, а за потреби – серія пенальті.

Окрім того, виїзні голи видалять із критеріїв, які використовують для визначення рейтингу, коли дві або кілька команд мають однакову кількість очок на груповому етапі.

"Правило виїзних голів було невід'ємною частиною турнірів УЄФА від моменту його введення 1965 року. Однак питання його скасування обговорювали на різних зустрічах УЄФА протягом останніх кількох років. Хоча єдиної думки не було, багато тренерів, вболівальники та інші зацікавлені сторони у футболі поставили під сумнів його справедливість і висловилися за скасування правила", – заявив президент УЄФА Александер Чеферін.

Водночас він додав, що зараз перевага ігор удома стала для команд не такою істотною, як було раніше.