Українка судитиме відбіркові матчі чоловічого чемпіонату світу з футболу

Відбіркові матчі чемпіонату світу з футболу 2022 вперше довірять арбітрам-жінкам. На фото в центрі  Катерина Монзуль
Фото: EPA
Уперше в історії проведення чемпіонатів світу з футболу матчі судитимуть дві жінки – українка Катерина Монзуль та француженка Стефані Фраппар. Про це повідомили в Українській асоціації футболу.

Відбіркові матчі чемпіонату світу з футболу 2022 вперше в історії довірять арбітрам-жінкам. Про це 26 березня повідомила преслужба Української асоціації футболу.

Ними стануть українка Катерина Монзуль та француженка Стефані Фраппар. 27 березня Фраппар проведе матч відбору між збірними Нідерландів і Латвії в Амстердамі, а 28 березня Монзуль судитиме зустріч збірних Австрії – Фарерських островів у Відні.

"Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією. Тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роки, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи", – сказав голова комітету арбітрів ФІФА П'єрлуїджі Колліна.

Монзуль проводить багато матчів у Прем'єр-лізі України, її часто запрошують на єврокубкові турніри і змагання національних збірних.

Монзуль народилася 1981 року в Харкові, вона перша жінка-суддя з України, що потрапила в елітну категорію суддів ФІФА.