Українська легкоатлетка Зубковська виборола золото на п'ятій Паралімпіаді поспіль

Зубковська здобула своє п'яте паралімпійське золото
Фото: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee / Facebook

Киянка Оксана Зубковська 1 вересня виборола золото стрибках у довжину (клас Т12) на Паралімпіаді 2024 у Парижі. Про це Національний паралімпійський комітет України (НПК) поінформував у Facebook.

"Наша чемпіонка показала результат у 5,78 м. Це п'ята золота медаль на п'ятій Паралімпіаді атлетки. Її рекорд світу та Паралімпійських ігор – 6,60 м – тримається з Лондона 2012", – розповіли в комітеті.

"Укрінформ" уточнює, що стрибок, який здобув золото, вийшов у Зубковської із п'ятої спроби. Другою була іспанка Сара Мартінес, зупинилася на позначці 5,40 м. Третьою – Лінда Хамрі з Алжиру (5,30 м).

Золото у стрибках у довжину – 20-та медаль української збірної на Паралімпіаді в Парижі, додали в НПК.

Контекст:

XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участю спортсменів-паралімпійців України. За роки незалежності українські паралімпійці взяли участь у семи літніх і семи зимових Паралімпійських іграх і вибороли загалом 613 медалей.

Літня Паралімпіада 2024 у Парижі стартувала 28 серпня і триватиме до 8 вересня. Україну в 17 із 22 видів спорту на Іграх представляє 140 спортсменів (найбільше представництво в історії).