Українська тенісистка потиснула руку росіянці на юніорському Australian Open. Мінспорту вивчає ситуацію

Українка Котляр поступилася росіянці Мінчевій на юніорському Australian Open
Скріншот: РИА Новости Спорт / Telegram

Українка тенісистка Єлизавета Котляр у першому раунді Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open) серед юніорів у двох сетах (2:6, 4:6) програла росіянці Владі Мінчевій, яка виступає під нейтральним прапором. Про це повідомляє сайт турніру.

Після поєдинку Котляр потиснула руку Мінчевій, яка представляє країну-агресора РФ. Російські ЗМІ, зокрема пропагандистське агентство "РИА Новости", назвало це "маленькою, але теж дуже важливою перемогою".

"На юніорському Australian Open жодної політики – росіянка Влада Мінчева й українка Єлизавета Котляр потиснули одна одній руки", – написало росЗМІ.

Котляр могли спровокувати росіяни, припустив 20 січня у Facebook виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

"Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми вивчаємо і пізніше дамо позицію міністерства. Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку", – написав Бідний.

Він зазначив, що "усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій".

"Тим паче, що ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми побачили у виконанні російських пропагандистських медіа", – наголосив Бідний.

За його словами, аргументів, щоб "звинувачувати чи виправдовувати тенісистку, кожен матиме безліч".

"Я вважаю, що, перш ніж будь-що заявляти й ухвалювати емоційні рішення, варто детально розібратися в ситуації і почути саму Єлизавету Котляр та її батьків", – зазначив Бідний.

Він проінформував, що Мінспорту й далі вивчає ситуацію і разом зі спортивною федерацією ухвалять "зважені рішення".