Українську триатлоністку усунули від участі в Олімпіаді 2020

Причини усунення Єлістратової в НОК не вказали
Фото: yuliyayelistratova / Instagram
Українську триатлоністку Юлію Єлістратову усунули від участі в Олімпіаді 2020. Про це 26 липня повідомив сайт Національного олімпійського комітету.

"Відповідно до інформації від Всесвітньої агенції з тестування, триатлоністка Юлія Єлістратова тимчасово відсторонена від участі у змаганнях. Таким чином спортсменка не зможе взяти участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо", – зазначили в повідомленні.

Причини усунення Єлістратової в НОК не вказали.

"Згідно з визначеними процедурами, до завершення розгляду справи будь-яка інформація є конфіденційною", – підкреслили в комітеті.

ITA на своєму сайті повідомило, що в допінг-пробі 33-річної Єлістратової виявили еритропоетин. Позитивним виявився тест від 5 червня, коли спортсменка брала участь в Кубку Європи з триатлону в Дніпрі.

"Спортсменку, яка мала брати участь у жіночому індивідуальному заліку Олімпійських ігор 2020 року в Токіо 27 липня 2021 року, було поінформовано про те, що сталося і тимчасово усунено до вирішення питання відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу", – зазначили в релізі.

В агентстві заявили, що Єлістратова має право оскаржити тимчасове усунення у  Спортивному арбітражному суді і вимагати розкриття проби B.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24-го липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23-го липня до 8 серпня.

Україну представляє 157 олімпійців – найменша кількість за всі роки незалежності. Українські спортсмени змагатимуться у 25 видах спорту і 30 дисциплінах.

Зараз у медальному заліку Олімпіади лідирує Японія – у неї вісім золотих, дві срібні і три бронзові медалі. На другому місці США, на третьому – Китай. Україна ділить 42-ге місце з Єгиптом, Монголією та Туреччиною, у неї дві бронзи – у жіночому дзюдо і в чоловічому фехтуванні.