Українське дербі в Іспанії. Яремчук забив Луніну в матчі "Реал" – "Валенсія", гра закінчилася скандалом і вилученням. Фото, відео

Яремчук забиває Луніну в матчі "Реал" – "Валенсія"
Фото: EPA

"Валенсія" і "Реал", за які виступають футболісти збірної України Роман Яремчук і Андрій Лунін, 2 березня зіграли у Валенсії на стадіоні "Месталья" внічию 2:2. Про це повідомляє офіційний сайт "королівського" клубу.

"Валенсія" повела в рахунку, реалізувавши перший же небезпечний момент: забив Уго Дуро на 27-й хвилині.

Яремчук подвоїв перевагу "кажанів" на 30-й хвилині. Роман перехопив передачу Карвахаля, вийшов сам на сам із Луніним, обіграв його і забив у порожні ворота. Це третій гол українського легіонера в чемпіонаті та четвертий за "Валенсію" загалом.

У доданий до першого тайму час Вінісіус Джуніор відіграв один гол. На 60-й хвилині "Валенсія" могла вирішити результат матчу на свою користь, але Лунін зробив сейв, відбивши удар упритул, і запобіг рахунку 3:1, відео епізоду пресслужба "Ла Ліги" виклала в Х.

Вінісіус Джуніор на 75-й хвилині зрівняв рахунок. У доданий час на останніх секундах гри гравець збірної Англії Джуд Беллінгем, який виступає за "Реал", зробив рахунок 3:2, проте арбітр Хіль Мансано не зарахував гола, оскільки встиг дати фінальний свисток у момент, поки м'яч летів із флангу до англійця.

"Це й...баний гол, м'яч у повітрі. Що це за х...йня?" – сказав після цього Беллінгем арбітру за даними футбольного журналіста й інсайдера Фабриціо Романо, який прокоментував цей епізод в Х.

На суддю, який не зарахував узяття воріт, налетіло кілька гравців "Реала", включно з Луніним, проте українець уникнув покарання, а Беллінгема вилучили. За прогнозами іспанських ЗМІ, на англійця чекає тривала (два-три місяці) дискваліфікація. Відео епізоду виклав в Х іспанський журналіст Хорхе Лопес-Торресілья.