Український фігурист на чемпіонаті Європи показав історію людини, яку вбиває ракета

Шмуратко надів на виступ сорочку із плямою "крові"
Фото: Федерація фігурного катання України / Ukrainian Figure Skating Federation / Facebook

Український фігурист Іван Шмуратко на чемпіонаті Європи з фігурного катання 12 січня першим почав виступи у довільній програмі, на лід він вийшов у сорочці із червоною плямою. Про це пише "Суспільне".

За словами спортсмена, він хотів показати стан між життям і смертю, а його сорочка символізує смерть від ракет.

"Який зміст вкладав? Астрал, між життям і смертю. Не більше і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент із кров'ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так умирають, із кров'ю", – сказав український фігурист.

Зміну довільної програми Шмуратко пояснив бажанням вийти на ширший світовий рівень сприйняття.

За свій виступ фігурист здобув 140,70 бала, це 12-й результат у довільній програмі. А за сумою балів (коротка + довільна) він здобув 210,65 бала і посів 14-те місце.

Відео виступу опублікували на сторінці United24 у Facebook.

Контекст:

22-річний український фігурист спеціалізується на одиночному катанні, нагадує "Суспільне". Він – учасник і фіналіст Олімпійських ігор 2022 (24-те місце), учасник чемпіонатів світу (найкращий результат – 21-ше місце 2021 року).

На чемпіонаті Європи з фігурного катання Шмуратко виступає втретє у кар'єрі. На Євро 2022 він показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні – 12-те місце. Чотириразовий чемпіон України (2018–2021 роки).