Уперше за сім років чемпіоном Іспанії став не "Реал" і не "Барселона"

"Атлетіко" виграв чемпіонат Іспанії 11-й раз
Фото: ЕРА

Мадридський футбольний клуб "Атлетіко" 22 травня став чемпіоном Іспанії з футболу, обігравши "Вальядолід" із рахунком 2:1. Про перемогу клубу повідомив Eurosport.

Підопічні Дієго Сімеоне набрали 86 очок і випередили "Реал", якому не вистачило перемоги над "Вільярреалом" (2:1).

Перший м'яч у грі забив півзахисник "Вальядоліда" Оскар Плано на 18-й хвилині. "Атлетіко" зумів вирвати перемогу завдяки м'ячам Анхеля Корреа на 57-й хвилині і Луїса Суареса на 67-й.

Контекст:

Сімеоне очолює клуб "Атлетіко" із 2011 року, це його друге чемпіонство. Разом із командою він вигравав Кубок Іспанії, Суперкубок Іспанії, двічі Лігу Європи і двічі Суперкубок УЄФА, зазначило РБК.

Перед останнім туром шанси виграти чемпіонат Іспанії були у мадридського "Реала". Команда завершила матч із "Вільярреалом" рахунком 2:1, клуб завершив сезон із 84 очками. Третє місце посіла "Барселона". Четверту сходинку в турнірі посіла "Севілья".

"Атлетіко" виграв чемпіонат Іспанії 11-й раз, повідомив Eurosport. Це третій показник в історії. Найбільше перемог на рахунку "Реала" – 34. На другому місці "Барселона", у неї 26 перемог.

Востаннє "Атлетіко" був чемпіоном Іспанії з футболу у 2014 році. Після цього перші місця виборювали "Реал" або "Барселона".