Ващук сказав, що збірній України з пляжного футболу треба їхати на чемпіонат до Москви, а потім – що його слова "вирвали з контексту"

Ващук: Ми вийшли на чемпіонат світу, який відбудеться в Москві, що тут поганого?
Фото: Влад Ващук / Facebook
Віцепрезидент Асоціації пляжного футболу України Владислав Ващук у коментарі виданню Tribuna 6 липня сказав, що політику не треба "вмішувати" у спорт, оскільки це різні речі.

Так спортсмен прокоментував рішення АПФУ не відправляти національну збірну на чемпіонат світу з пляжного футболу 2021 року в Москву.

Ващук уточнив, що рішення ухвалювали без нього.

"Щодо преміальних, хлопці не будуть ображені, але суть же не в цьому. Суть у тому, що хлопці боролися. [...] Нам сказали їхати. У нас відбір на чемпіонат світу, нам не вигравати? Програвати? Узагалі не брати участі? Як хлопців налаштовувати? Давайте тоді взагалі пляжний футбол не будемо розвивати. [...] У нас одна з найкращих команд світу, а ми відмовляємося їхати на чемпіонат світу, який можемо виграти. Відмовляємося від такого шансу, я цього не розумію. Я за те, що треба їхати, грати і нічого не боятися. Ми вийшли на чемпіонат світу, який відбудеться в Москві, що тут поганого?" – заявив він.

У Facebook віцепрезидент асоціації написав, що його слова "вирвали з контексту".

"Якщо асоціація ухвалила рішення про те, що збірна не їде – отже, у цьому є сенс. І я підтримаю його, якою б не була моя думка щодо цього питання. Зараз Асоціація пляжного футболу України ухвалила рішення, що Росія не може гарантувати безпеку для нашої збірної на своїй території і поїздка збірної на чемпіонат світу є неможливою", – пояснив він.

Ващук наголосив, що збірна України пройшла відбір на чемпіонат світу з пляжного футболу вперше за останні вісім років.

"Так, мені боляче і прикро за наших спортсменів. Мені дуже шкода, що так склалося. Особиста думка моя як спортсмена, який знає, що таке підготовка до чемпіонату і що таке завоювати путівку, не збігається з позицією функціонера. Я боюся уявити, що відчувають ті, для кого цей чемпіонат світу був, можливо, останнім шансом, адже вік спортсмена дуже короткий. І зараз я б дуже хотів, щоб наша збірна на чемпіонаті світу довела всім, що ми можемо, у будь-яких умовах і за будь-яких обставин", – додав віцепрезидент АПФУ, зазначивши, що висловив особисту думку.

Контекст:

Українська збірна посіла друге місце на європейському відборі до чемпіонату світу, який відбувся у Португалії, і потрапила до чотирьох команд від Європи, які здобули право зіграти на ЧС.

Чемпіонат світу з пляжного футболу проведуть із 21-го до 29 серпня в Москві. Участь у ньому візьме 16 команд. Жеребкування фінальної стадії має відбутися в Цюріху 8 липня.

Асоціація пляжного футболу України ухвалила рішення не відправляти збірну в Росію після консультацій із Міністерством закордонних справ і Міністерством молоді та спорту, "прорахувавши всі ризики", пов'язані з такою поїздкою.

Збірну України замінить Швейцарія, яка посіла п'яте місце за підсумками відбіркового турніру.