Виконком УАФ не призначив Реброва тренером збірної. 12 серпня відбудеться чергове засідання комітету

Наступне засідання виконкому УАФ відбудеться 12 серпня
Фото: Українська Асоціація Футболу / Ukrainian Association of Football / Facebook
Виконавчий комітет Української асоціації футболу (УАФ) на засіданні 9 серпня обговорив кандидатури на пост нового головного тренера національної збірної. Про це повідомили у понеділок на сайті УАФ.

лени виконкому УАФ доручили адміністрації УАФ та комітету національних збірних команд УАФ провести перемовини з потенційними кандидатами на посаду головного тренера національної збірної команди України та у строк до 12 серпня 2021 року проінформувати виконком УАФ про їхні підсумки", – ідеться у повідомленні.

Наступне засідання виконкому УАФ відбудеться 12 серпня.

Контекст:

1 серпня головний тренер збірної Андрій Шевченко заявив про завершення контракту з УАФ і підтвердив намір попрацювати клубним тренером. Він був на цій посаді з липня 2016 року.

Під керівництвом Шевченка збірна України вперше в історії дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу. На Євро 2020 у 1/4 фіналу турніру національна команда поступилася збірній Англії (0:4).

Після того як Шевченко пішов зі збірної, ЗМІ називали його імовірними наступниками головного тренера клубу "Аль-Айн" (ОАЕ) Сергія Реброва та голову комітету національних збірних команд УАФ Мирона Маркевича.

Президент УАФ Андрій Павелко 6 серпня заявив, що збірну очолить український тренер, його ім'я назвуть 9 серпня.

Маркевич повідомив 7 серпня, що завершує роботу в УАФ. За його словами, новим тренером національної футбольної команди стане Ребров.

47-річний Ребров підписав контракт із футбольним клубом "Аль-Айн" з Об'єднаних Арабських Еміратів 6 червня. ЗМІ повідомляли, що у Реброва є проблеми з тим, щоб розірвати контракт із цим клубом та очолити футбольну збірну країни.

Останнім клубом Реброва був "Ференцварош" з Угорщини, за три сезони українець тричі приводив команду до чемпіонства.