Володимир Кличко – найкращий боксер-важкоатлет в історії – Boxrec

Кличко-молодший – ексчемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBF, IBO, WBA
Фото: EPA
Колишній чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBF, IBO, WBA українець Володимир Кличко – найкращий в історії боксер у своїй ваговій категорії. Рейтинг боксерів-важковаговиків склав британський портал Boxrec.

Кличко-молодший, який провів на професійному рингу 69 поєдинків, з яких переміг 64 рази, набрав 653,6 бала. Українець на 85,4 бала випередив у рейтингу американця Джо Луїса. Третій у списку найкращих боксерів-важковаговиків в історії за версією Boxrec – американець Мохаммед Алі.

До 10 найкращих боксерів-важковаговиків також увійшли британці Леннокс Льюїс (шостий у рейтингу) і Тайсон Ф'юрі (восьмий), мер Києва і старший брат Володимира – Віталій Кличко (дев'ятий), а також американець Майк Тайсон (10).

Скріншот: boxrec.com

Контекст:

У грудні 2020 року Володимира Кличка прийняли до Міжнародної зали боксерської слави.

Останній бій Володимира Кличка проти британця Ентоні Джошуа відбувся 29 квітня 2017 року на стадіоні "Вемблі" в Лондоні. Кличко програв бій Джошуа: британець нокаутував українця в 11-му раунді. Кличко втратив пояси чемпіона світу за версіями WBA і IBO.

3 серпня того самого року Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри. Пізніше він зізнався, що до останнього хотів провести бій-реванш із британцем.