"Уже все вирішено". Усик розповів про план завершення боксерської кар'єри

Усик зазначив, що поки не ухвалив остаточного рішення про завершення спортивної кар'єри
Фото: EPA
Український чемпіон світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO Олександр Усик заявив, що вже має план завершення спортивної кар'єри, але остаточного рішення ще не ухвалив. Про це Усик розповів в інтерв'ю Daily Mail, опублікованому 27 жовтня.

"Я постійно дякую Богу за все, що він дав мені в цьому житті, – сказав український боксер. – Я б не хотів просто зараз говорити про завершення кар'єри, але, щиро кажучи, уже все вирішено. Остаточного рішення я поки що не ухвалив, але план є".

Контекст:

Усик – заслужений майстер спорту України, олімпійський чемпіон (2012 рік) та абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі.

У 2019 році український боксер заявив про перехід у суперважку вагову категорію.

У ніч на 26 вересня 2021 року на стадіоні в Лондоні Усик виграв в Ентоні Джошуа за очками в бою за звання об'єднаного чемпіона світу за версіями WBA Super, WBO, IBF та IBO в надважкій вазі. Поєдинок тривав усі 12 раундів.

Промоутер Джошуа Едді Гірн після бою заявив, що боксер захоче провести реванш з Усиком. Опцію реваншу було передбачено в контракті на бій.

Усик говорив про бажання провести реванш із Джошуа на НСК "Олімпійський". Гірн не відкинув проведення поєдинку в Києві, але зазначив, що Великобританія в цьому питанні для нього "на першому місці".

34-річний Усик після перемоги над Джошуа заявив, що не планує чекати два-три роки на бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу. "Звісно, дуже б хотілося провести об'єднувальний поєдинок, тому що в суперважкій ваговій категорії цього не було, якщо не помиляюся, приблизно 30 років. Я хочу битися з тим, у кого буде пояс", – зазначав український чемпіон.

Титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC наразі в британця Тайсона Ф'юрі. 10 жовтня він захистив чемпіонський пояс у поєдинку проти американця Деонтея Вайлдера.