Збірна США виграла молодіжний чемпіонат світу з хокею, Росія залишилася без медалей

Тріумф збірної США U-20 – п'ятий в історії турніру, чотири рази у фіналі МЧС американці перемагали Канаду

Фото: NHL on NBC Sports / Twitter
Збірна США обіграла Канаду у фіналі молодіжного чемпіонату світу U-20 із хокею, який проводили в Едмонтоні. У матчі за бронзу росіяни дуже програли команді Фінляндії й залишилися без нагород.

Збірна США перемогла на молодіжному чемпіонаті світу з хокею, який завершився в Едмонтоні, у фіналі американці обіграли господарів льодової арени – збірну Канади – 2:0. Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею на льоду.

По одній шайбі американці закинули в першому і другому періодах, відзначилися Алекс Тюркотт (асист – Тревор Зеґрас, Дрю Геллесон) і Зеґрас (асист – Артур Калієв).

У матчі за бронзу збірна Фінляндії розгромила Росію 4:1. Це друга нищівна поразка росіян на чемпіонаті, у півфіналі вони поступилися Канаді 0:5.

Найціннішим гравцем молодіжного чемпіонату став 19-річний американський нападник Тревор Зеґрас. У його активі 18 очок (сім закинутих шайб + 11 результативних передач).

Найкращим воротарем чемпіонату став Девон Леві (Канада), найкращий захисник – Топі Німела (Фінляндія), найкращий нападник – Тім Штуцле (Німеччина).

США перемагають на молодіжному чемпіонаті світу вп'яте, до цього американці вигравали в 2004-му, 2010-му, 2013-му та 2017 роках. При цьому чотири рази (в 2004-му, 2010-му, 2017-му і 2021 році) США обігрували Канаду.