Зеленський привітав Світоліну із першою медаллю України в тенісі на Олімпійських іграх

Бронзова медаль Світоліної (на фото) – перша в тенісі на Олімпійських іграх для незалежної України, зазначив Зеленський
Фото: EPA
Президент України Володимир Зеленський привітав українську тенісистку Еліну Світоліну із здобуттям бронзової нагороди Олімпійських ігор 2020 у Токіо. Про це глава держави написав у Instagram.

"Перша ракетка України Еліна Світоліна на Олімпіаді в Токіо здобуває бронзу. Це перша медаль в тенісі на Олімпійських іграх для незалежної України. Дякуємо за таку важливу перемогу! – зазначив Зеленський. – Успіху всім нашим спортсменам!"

У поєдинку за третє місце Світоліна у трьох сетах обіграла Олену Рибакіну з Казахстану – 6:1, 6:7, 4:6.

Після матчу у флеш-інтерв'ю Суспільному українка розповіла, за допомогою чого їй вдалося переламати хід поєдинку і завоювати бронзову нагороду Олімпійських ігор у Токіо.

"Після поразки [в півфіналі] було важко повернутися у колію... Програвала і в другому сеті, і в третьому, але боролася до кінця і намагалася віддавати всі сили... Перший сет був поганий з мого боку. Я боролася і, гадаю, що саме характер повернув мене до матчу, і ця перемога просто неймовірна, – зазначила Світоліна. – Ця бронза для мене дуже багато означає".

Контекст:

Бронзова нагорода Світоліної – п'ята у скарбничці збірної України і перша олімпійська медаль в історії українського тенісу, повідомив у Facebook Національний олімпійський комітет.

На сьогодні українські спортсмени здобули бронзу в жіночому дзюдо, бронзу в чоловічому фехтуванні, бронзу у стрільбі з пневматичного пістолета та бронзу в запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися у Токіо з 24 липня до 9 серпня торік, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь майже 11 тис. спортсменів.