ЗМІ опублікували контракт Мессі, назвавши його найбільшим в історії спорту. Футболіст заявив, що подасть до суду

Мессі виступає в "Барселоні" із 2004 року
Фото: EPA
Іспанська газета El Mundo 30 січня оприлюднила угоду нападника "Барселони" Ліонеля Мессі з футбольним клубом. Строком його дії зазначено період від листопада 2017-го до 30 червня 2021 року.

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі у 2017 році підписав контракт із футбольним клубом на €555,2 млн. Це випливає з документа, який 30 січня 2021 року оприлюднила El Mundo.

Матеріал газети про угоду футболіста дістав назву "фараонівський контракт Мессі".

ESPN із посиланням на El Mundo повідомив, що за п'ять місяців до завершення контракту аргентинець заробив €511,5 млн.

Відповідно до угоди, "Барселона" платить Мессі 138 млн за один сезон, включно з бонусами. У контракті також передбачено додаткові платежі в розмірі 115 млн за підписання контракту і ще 78 млн – бонус за прихильність.

За інформацією видання, цей контракт є найбільшим в історії спорту. Раніше таким вважали контракт гравця в американський футбол Патріка Махоумса. З урахуванням різних доплат він отримає приблизно $503 млн протягом 10 років.

Адвокат Мессі у своєму Twitter повідомив, що футболіст подасть до суду на El Mundo за оприлюднення деталей його контракту. Також до відповідальності можуть притягнути співробітників клубу, які допустили витік конфіденційної інформації.

Мессі виступає в "Барселоні" із 2004 року. Він виграв 34 турніри (24 національні та 10 міжнародних). Аргентинець – шестиразовий володар "Золотого м'яча".

25 серпня Мессі повідомив "Барселоні", що планує піти з команди. У клубі пояснили, що у заяви футболіста немає юридичних підстав, оскільки він міг скористатися можливістю розірвати контракт в односторонньому порядку лише до 30 травня.

За даними ЗМІ, аргентинець зацікавлений у переході в "Манчестер Сіті". Іспанське видання Diario Sport писало, що власники "Манчестер Сіті" пропонували Мессі за перехід у їхню команду контракт на €500 млн.

У контракті аргентинця прописані відступні в розмірі 700 млн.

Про те, що вирішив піти, Мессі оголосив за 11 днів після того, як "Барселона" програла "Баварії" в 1/4 Ліги чемпіонів із рахунком 2:8. Через цю поразку звільнили головного тренера "Барселони" Кіке Сетьєна.

За даними іспанської спортивної газети Marca, футболіст вирішив залишитися в "Барселоні" після закінчення чинного контракту.