13 липня бойовики на Донбасі 15 разів обстріляли позиції українських військових – штаб операції Об'єднаних сил

Протягом семи годин 14 липня бойовики чотири рази обстрілювали позиції ЗСУ
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

13 липня на Донбасі внаслідок обстрілу бойовиків дістало поранення двоє українських військовослужбовців, зауважили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом 13 липня бойовики на Донбасі 15 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Про це поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

"Збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Із них чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. Також противник відкривав вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – указано в повідомленні.

Поранення внаслідок обстрілів дістало двоє українських військових.

За даними штабу ООС, 13 липня було поранено одного бойовика.

14 липня станом на 7.00 незаконні збройні формування на Донбасі скоїли чотири обстріли, утрат серед українських військових немає.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Останнє, у квітні, Україна ввела в односторонньому порядку, бойовики порушили його першої ж доби. Погодити нове, "хлібне", перемир'я сторони поки не змогли.