15 жовтня на Донбасі загинув український військовий, ще двох поранено – штаб операції Об'єднаних сил

Українські військові відкривали вогонь у відповідь
Фото: EPA

Із початку доби 15 жовтня бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі 15 жовтня загинув український військовий, ще двоє дістали поранення. Про це повідомила прес-служба штабу операції у Facebook.

Зазначають, що впродовж доби бойовики порушили режим припинення вогню 12 разів, озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовували.

"Противник вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об'єднаних сил у районі населених пунктів Кримське, Піски, Чермалик, Гнутове, Водяне та Лебединське", – повідомили у штабі.

У прес-службі підкреслили, що українські військові відкривали вогонь у відповідь.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Із 29 серпня у зв'язку з початком навчального року на Донбасі розпочалося чергове перемир'я, але бойовики його не дотримуються. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.