Аваков про ситуацію в Луганську: Ми деяких заходів уживали і вживаємо. Вони не для публічного поширення

Аваков: Тут немає такої ситуації, що двоє негідників між собою посварилися, а ми в цей час маємо заскочити і "забрати" ситуацію
Фото: mvs.gov.ua

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Київ уважно спостерігав за ситуацією в окупованому Луганську, яка призвела до зміни керівництва терористичної організації "ЛНР".

Київ уживає "деяких заходів" у зв'язку із ситуацією в окупованому Луганську, де виник конфлікт між ватажком луганських бойовиків Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом, сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков журналістам на полях VIII Національного експертного форуму Інституту Горшеніна, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Я хотів би усіх вас застерегти від спрощень, тому що я вам показав сьогодні цифри, яким рівнем озброєння і яким рівнем військ російських забезпечено, скажімо, оборону луганського окупаційного режиму. Тут немає такої ситуації, що двоє негідників між собою посварилися, а ми в цей час маємо заскочити і "забрати" ситуацію", – зазначив він.

Аваков додав, що мова йде про складніший процес.

"Ми уважно спостерігали за цим процесом і деяких заходів уживали і вживаємо. Вони не для публічного поширення", – заявив міністр.

23 листопада "Новая газета" написала, що через конфлікт із "міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом Плотницький покинув територію Луганська. За даними видання, у кортежі з Плотницьким виїхали керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, "глава телерадіокомпанії ЛНР" Анастасія Шуркаєва і низка інших осіб. Російський письменник і бойовик Захар Прилєпін повідомив, що летів із Плотницьким до Москви одним рейсом. За його словами, в аеропорту Шереметьєво на Плотницького чекало двоє оперативників.

24 листопада Плотницький пішов у відставку "за станом здоров'я". Терористи призначили його "уповноваженим від ЛНР" із виконання Мінських угод.

Новим ватажком угруповання "ЛНР" став "міністр держбезпеки республіки" Леонід Пасічник.

24 листопада журналіст Андрій Діхтяренко заявив, що прихід до влади Пасічника може припинити мінський процес.