Баканов сьогодні приїхав у Широкине

Баканов поклав квіти до могил загиблих співробітників СБУ
Фото: ssu.gov.ua

Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Іван Баканов під час дводенної робочої поїздки в Донецьку область відвідав район проведення операції Об'єднаних сил.

Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Іван Баканов відвідав район проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Він побував в одній із військових частин у прифронтовому Широкиному, де ознайомився з оперативною ситуацією в регіоні.

Баканов зустрівся з колективом Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та розповів про головні аспекти реформи СБУ, зазначає пресслужба.

"28 років тому ми отримали державу, за свободу й незалежність якої ми боремося й досі. І ми маємо захистити право українського народу жити та вільно розвиватися в незалежній і сильній Україні", – зазначив Баканов.

Керівники СБУ поклали квіти до могил та місць загибелі співробітників української спецслужби, які полягли від початку російської агресії.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

22 травня на посаду першого заступника голови СБУ було призначено Баканова, який до цього очолював партію "Слуга народу" і керував виборчим штабом Володимира Зеленського.