Понад 160 осіб стало жертвами конфлікту на Донбасі у 2018 році – Хуг

Жертвами конфлікту на Донбасі в липні стало семеро осіб, зазначив Хуг
Фото: ЕРА

Ситуація на Донбасі нестабільна і непередбачувана, зазначив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Із початку 2018 року понад 160 осіб стало жертвами конфлікту на Донбасі. Про це 2 серпня під час брифінгу заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Лише за липень місяць ми підтвердили інформацію про сімох жертв. За рік кількість жертв становить понад 160 осіб – поранених і загиблих сумарно", – сказав Хуг.

Він підкреслив, що місія фіксує таку саму кількість порушень режиму припинення вогню, як це було до "хлібного перемир'я".

"Після підтвердження дотримання режиму припинення вогню із 1 липня ОБСЄ зафіксувала скорочення порушень режиму припинення вогню. Але потім, за весь місяць місія зафіксувала 15 тис. порушень режиму припинення вогню. І ми зараз фіксуємо той рівень порушень, який був до 1 липня", – сказав Хуг.

Ситуація на Донбасі нестабільна і непередбачувана, заявив він.

"Причини, за якими до цих пір не припиняють насильство, – близьке співвідношення позицій та наявність важкого озброєння, яке давним-давно мали відвести", – додав Хуг.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із того часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.

1 липня на сході України мало набути чинності "хлібне перемир'я", але його першого ж дня зірвали бойовики. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.