Бойовики активізували обстріли на луганському напрямку – штаб АТО

Протягом доби поранення дістали четверо українських військових
Фото: ЕРА

Протягом доби проросійські бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, повідомляє штаб АТО.

Бойовики активізували обстріли на луганському напрямку, йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Facebook.

"На цій частині фронту проросійські бандформування значно активізувалися впродовж останніх 24 годин. Зокрема, українських воїнів, які тримають оборону на підступах до Кримського та Новотошківського, загарбники обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 та 152 мм, а також мінометів. На початку доби під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів потрапили наші позиції поблизу Трьохізбенки. У районі Новоолександрівки проросійські бандформування застосовували 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. А біля Новозванівки бойовики відкривали вогонь у бік наших укріплень з озброєння БМП", – ідеться в повідомленні.

На приморському напрямку найбільш напружена ситуація – в районі Чермалика, де бойовики застосували реактивні системи залпового вогню "Град". Також бойовики обстрілювали Водяне та українські позиції біля Гнутового.

На донецькому напрямку обстріли велися по укріпленнях сил АТО в Авдіївці, у районі Верхньоторецького, Зайцевого і Троїцького.

Протягом доби бойовики відкривали вогонь по силах АТО 46 разів. Поранення дістали четверо українських військових.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.