Бойовики атакували позиції ЗСУ, українські війська зазнали втрат – штаб ООС

Підрозділи ООС, які обороняються, дають адекватну відповідь окупантам, заявили у штабі
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Штаб операції Об'єднаних сил повідомляє, що російські окупаційні війська в Луганській області намагаються прорвати лінію розмежування. Журналіст Юрій Бутусов пише, що з 5.00 триває безперервний важкий бій.

Уранці 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, хутора Вільний Луганської області, українські війська зазнали втрат. Про це поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Противник застосовує міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, указано в повідомленні.

"Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій і здійснили спробу просування через лінію розмежування. Станом на зараз триває бій. На жаль, унаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати. Підрозділи Об'єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням РФ, окупантам наноситься вогневе ураження з метою придушення їх збройної активності", – заявили представники штабу.

Утрати противника уточнюють, додали у пресцентрі.

Журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook, що з 5.00 18 лютого триває "безперервний важкий бій".

"Противник на широкому фронті накриває бойові порядки 72-ї та 93-ї механізованих бригад у районі ділянки розведення Золоте – Оріхове – Новотошківське. На одному з опорних пунктів був близький бій із російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви. Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року", – зазначив він.

У першому повідомленні штабу ООС за 18 лютого було зауважено, що окупанти не виявляли вогневої активності на фронті.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Об'єднаними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.

Протягом 2019 року сторонам конфлікту вдалося домовитися про розведення сил і засобів на трьох ділянках: у Петрівському Донецької області, Золотому і Станиці Луганській Луганської області. Українська сторона фіксувала обстріл Золотого вже після відведення озброєнь.