Бойовики "ЛНР" заявили, що українські нацгвардійці зґвалтували американську фотожурналістку. Вона назвала це повною нісенітницею

Блатті знімає воєнний конфлікт на Донбасі з 2018 року
Фото: jtblatty.com

Бойовики "ЛНР" поширили фейк, що українські нацгвардійці 15 травня зґвалтували американську фотожурналістку Дженн Блатті, яка проводила зйомки в Луганській області.

Американська фотожурналістка Дженн Блатті повідомила у Facebook 16 травня, що бойовики "ЛНР поширили фейкову інформацію про її зґвалтування українськими військовослужбовцями.

16 травня на сайті "народної міліції ЛНР" з'явилася інформація, що 15 травня Блатті проводила зйомку у Станично-Луганському районі Луганської області з військовослужбовцями розвідроти 25-ї бригади Збройних сил України, а дорогою в Новоайдар її нібито затримали військовослужбовці Національної гвардії.

"Пригостивши даму алкоголем, патрульні домоглися втрати свідомості американської кореспондентки і вчинили з нею насильницькі дії сексуального характеру", – стверджують бойовики "ЛНР".

Заяву бойовиків поширило багато пропагандистських ЗМІ, зокрема телеканал "Царьград", інтернет-видання "Донбасс сегодня" і "Русская весна".

Блатті спростувала цю інформацію.

"Ця інформація повна нісенітниця, цитуючи американського президента, fake news. Крім того, всі українські солдати й волонтери, з якими я працювала, зірки", – написала журналістка.

Блатті народилася 1978 року в Новому Орлеані (штат Луїзіана, США). 2000 року закінчила Військову академію Вест-Пойнт, шість років була офіцером армії США. Після завершення військової кар'єри зайнялася фотографією. Із початку 2018 року висвітлює конфлікт на Донбасі, знімає українських солдатів і ветеранів. Зараз живе в Україні.

Воєнний конфлікт на сході України триває з 2014 року. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.