Бойовики на Донбасі розмістили 11 танків поблизу лінії розмежування

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України
Фото: depositphotos.com

Бойовики зривають заплановані спостережні польоти спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

У селищі Лутугине Луганської області біля лінії розмежування бойовики розмістили 11 танків Т-64, а також 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С5 "Гіацинт С", порушуючи лінію відведення. Про це 12 липня повідомили у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

"10 липня під час спостережного польоту безпілотного літального апарата представників спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксовано на території об'єкта поблизу не підконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області 11 танків Т-64, а також 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С5 "Гіацинт С", – ідеться в повідомленні.

Російські найманці і далі нарощують мінні поля безпосередньо біля ділянки розведення сил і засобів "Петрівське", зазначили в релізі.

"Із метою приховування озброєння та військової техніки російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти місії шляхом обстрілів зі стрілецької зброї безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ", – додали у пресслужбі.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії триваютьміж Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.