Бойовики на Донбасі влаштовують фейкові обстріли, щоб звинуватити ЗСУ – українська сторона Спільного центру з контролю і координації

Бойовики на Донбасі влаштовують фейкові обстріли
Фото: EPA

11 вересня спостерігачі Спільного центру з контролю і координації зафіксували, що після 22.00 бойовики вели хаотичний неприцільний вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій Збройних сил України.

Бойовики на Донбасі влаштовують фейкові обстріли, щоб звинуватити Збройні сили України в порушенні режиму тиші. Про це заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації на сторінці прес-центру штабу антитерористичної операції у Facebook.

"Незаконні збройні формування ОРДО (окремих районів Донецької області."ГОРДОН") активно застосовують під час "шкільного перемир'я" тактику підриву інженерних боєприпасів у районі своїх позицій із метою імітації артилерійських "обстрілів" зі сторони підрозділів ЗСУ та звинувачення їх у порушенні режиму припинення вогню", – ідеться в повідомленні.

Також 11 вересня спостерігачі СЦКК зафіксували, що після 22.00 бойовики вели хаотичний неприцільний вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій ЗСУ.

"Невдовзі після цього було зафіксовано підриви інженерних боєприпасів на території, не підконтрольній українському уряду, у районі селища Василівки Донецької області, де розташовується водонасосна станція першого підйому Південно-Донбаського водоводу, безпосередньо поруч із якою бойовики обладнали свої позиції", – заявили у СЦКК.

У повідомленні підкреслили, що українські військові дотримуються режиму тиші.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з опівночі 25 серпня через початок навчального року у школах.

Попереднє, "хлібне перемир'я" (із 24 червня до 31 серпня), згідно із заявами української сторони, бойовики зірвали.