Бойовики на передовій збільшили кількість "вогневих груп" для обстрілів позицій ЗСУ – військова розвідка

Розвідка Міноборони: Під виглядом підготовки до навчань бойовики створюють додаткові оперативні резерви озброєння і військової техніки
Фото: ЕРА

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, на постах спостереження російських передових підрозділів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей удвічі збільшили кількість особового складу гібридної армії.

Російське окупаційне командування приховано нарощує потужності з оперативного розгортання підрозділів російсько-терористичної гібридної армії на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"Зокрема, під виглядом підготовки до масштабних командно-штабних навчань з управління угрупованнями (резервами) військ із виведенням їх у райони оперативного призначення противник створює додаткові оперативні резерви озброєння і військової техніки", – повідомляє військова розвідка.

У ГУР додали, що на постах спостереження російських передових підрозділів в ОРДЛО вдвічі збільшили кількість особового складу гібридної армії.

"Крім того, на найбільш загрозливих для противника напрямках окупантами збільшено кількість так званих вогневих груп для обстрілів позицій Об'єднаних сил із метою провокування вогню", – зазначила військова розвідка.

30 листопада військова розвідка повідомляла, що на окупованій частині Донбасу бойовиків не відпускають зі служби.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.