Бойовики обстріляли житловий район Золотого-4 – штаб ООС

Обстріл житлового району стався вранці 27 червня
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Унаслідок обстрілу в житловому будинку зруйнувано дах, пошкоджено вікна і паркан, розповіли у штабі операції Об'єднаних сил.

27 червня о 4.35 збройні формування РФ із напрямку Золотого-5 обстріляли житловий район населеного пункту Золоте-4 зі станкового протитанкового гранатомета. Про це 29 червня повідомили у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Унаслідок розриву гранати зруйновано дах та пошкоджено вікна, фронтон стіни й паркан житлового будинку. Крім того, на автомобільній дорозі поряд із будівлею військові зафіксували вирву, розповіли у штабі.

"Російсько-окупаційні війська вкотре продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та зухвале ставлення до мирного населення", – підкреслили у пресцентрі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Опівночі 18 квітня 2019 року Україна в односторонньому порядку ввела режим припинення вогню на Донбасі, бойовики порушили його першої ж доби.