Бойовики втратили 27 осіб на Донбасі від початку року

Протягом першого місяця 2020 року на Донбасі було ліквідовано 27 бойовиків
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Протягом першого місяця 2020 року 56 бойовиків на Донбасі дістали поранення і травми.

Від початку 2020 року бойовики на Донбасі втратили 27 людей, ще 56 дістали поранення і травми. Про це 31 січня повідомив пресцентр операції Об'єднаних сил у Facebook.

У штабі ООС наголосили, що в разі загрози життю і здоров'ю особового складу української армії або прориву диверсійно-розвідувальних груп противника військові відкривають вогонь у відповідь.

За даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ протягом січня 2020 року становлять 27 осіб. Ще 56 осіб дістали поранення або травми. Також, уточнили в ООС, було знищено п'ять одиниць озброєння і техніки бойовиків (два автомобілі "Урал", два безпілотні літальні апарати й один міномет).

"Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання щодо відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації", – зазначили у штабі ООС.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.