Бойовики заявили про захоплення в полон під Кримським українського військового Романа Фурцева

Бойовики стверджують, що захопили в полон українського військового
Скріншот: Народная милиция ЛНР / YouTube

Спікер штабу АТО Василь Лабай заявив, що якщо інформацію про взяття в полон українського бійця Романа Фурцева терористами "ЛНР" буде підтверджено, то "українська влада боротиметься за якнайшвидше його звільнення".

Бойовики "ЛНР" заявили, що взяли в полон українського військового. Про це повідомив сепаратистський інформресурс "Ura.ru".

Терористи стверджують, що бійця з пораненнями руки і голови українські військові, "відступаючи, кинули".

На відеозаписі, опублікованому бойовиками, боєць відрекомендувався як Роман Фурцев із 58-ї окремої мотострілкової бригади.

У коментарі Inforesist спікер штабу АТО Василь Лабай сказав, що інформацію перевіряють.

"З огляду на безлад, який зараз відбувається в не підконтрольному українській владі Луганську, бойовики дедалі частіше поширюють неправдиву інформацію про ЗСУ, щоб відвернути увагу від подій у Луганську. Ми бачили це відео, і зараз відповідні органи вивчають його", – сказав він.

Спікер штабу АТО додав, що якщо інформацію буде підтверджено, то "українська влада боротиметься за якнайшвидше звільнення нашого військового, так само, як і за інших українських полонених".

Уранці 24 листопада прес-центр штабу АТО повідомив, що унаслідок зіткнення під Кримським загинуло четверо українських військових, ще двоє дістали поранення. Утрати серед бойовиків – четверо загиблих, п'ятеро постраждалих.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що українські бійці зазнали втрат через збільшення кількості російських військ на Донбасі.

Кількість українців, яких утримують бойовики "ДНР" і "ЛНР", становить 162 людини, повідомляла 24 листопада перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.